Oppdatering fra ulykken på New Jersey


Hei alle sammen.

Mye har skjedd den siste tiden. Som flere allerede vet var jeg involvert i en stygg krasj på New Jersey for litt over 1 måned siden, noe som har satt meg ut av spill mer eller mindre frem til nå. Nå er jeg endelig på bedringens vei og tenkte jeg skulle gi dere en oppdatering.

Det var en fin søndags morgen i New Jersey. Tempoet var ikke det beste men jeg hadde det morsomt på Hondaen og visste at hvis vi fortsatte å være tålmodige så ville resultatene komme. Det var litt kjølig i luften, men solen skinte og en 15minutters warm-up stod for tur. Alt gikk bra før alt gikk galt…

Jeg hadde kjørt 2 runder og var allerede nede på bestetiden min fra helgen. Jeg lader opp til runde 3. Jeg ligger flatt ut på 6 gir i rundt 240km/t når jeg griper etter bremsene og merker at ingenting skjer. Bremsehendelen gikk inn til håndtaket og sykkelen bare fortsatte. Etter det husker jeg ingenting.


Jeg våkner til på et sykehus i Altantic City mandag formiddag. Jeg har tuber ned i halsen og merker fort at jeg får hjelp til å puste. Min trener, Jason Pridmore, holder meg i hånden mens mine venner Nick og Elizabeth sitter ved siden av sengen. Tårer begynner å trille når jeg ser dem, jeg er så redd men samtidig så glad. Jeg kan ikke snakke så jeg signaliserer til Jason at han må gi meg penn og papir. ”I had no breaks”, var det første jeg skrev. Tårene begynner å renne nedover kinnene til Jason, ”we know” sa han.


Jeg har sett førere miste bremsene tidligere og tanken har slått meg – hvordan hadde jeg reagert hvis det hadde hendt meg? Hadde jeg klart å reagere i det hele tatt? En video fra krasjen viser at jeg gjorde alt rett. Hadde jeg forpliktet meg til svingen som gikk til høyre hadde jeg kjørt ned føreren som lå foran meg. Hadde jeg fortsatt sittet på sykkelen når jeg traff dekkbarriere og airfance, i den hastigheten, så hadde jeg kanskje ikke vært her i dag. Jeg visste jeg måtte krasje sykkelen og skrubbe av fart, så jeg kjørte sykkelen ut i gresset på venstre side, fikk avstand mellom meg og sykkelen, og som flaks var traff sykkelen dekkstabelen først noe som gjorde at når jeg traff dekkstabelen var den allerede i bevegelse bort fra meg. Jeg var utrolig heldig.

Lungene og hodet hadde fått seg en såpass stor smell at luftambulanse ble tilkalt. På sykehuset fikk de konstatert forslåtte og hovne lunger, knekt krageben, to knekte ryggvirvler samt en forslått kropp. Denne uken fikk jeg også beskjed om at jeg har knusningsskade i kneet og en knekk i utvendig leggben.

Ryggen har gjort at jeg mer eller mindre har vært sengeliggende frem til nå. Forrige uke fikk jeg operert inn en plate på kragebenet som ikke ville gro, så jeg må ta det rolig noen uker til før jeg kan begynne opptrening.

Nå har jeg vært involvert i to store ulykker, hvor ingen av dem har vært min skyld. I 2013 var det en massekrasj i starten av et race hvor jeg ble kjørt ned bakfra, denne gangen var det menneskelig svikt som gjorde at jeg ikke hadde bremser. Alle som kjører roadracing vet at det er risiko involvert, men dette skal ikke skje. Jeg føler meg utrolig heldig som ikke har pådratt meg større og mer permanente skader, samtidig som jeg føler meg som verdens største ulykkesfugl.


Det ligger ikke i mitt blod å gi seg, og det skal jeg ikke denne gangen heller. Mens kroppen hviler fokuserer hodet på sesongen 2018. Det hersker liten tvil om at jeg skal kjøre motorsykkel igjen, nå må jeg bare sørge for at det skjer under de rette forutsetningene. Et bra team, en bra sykkel, en bra økonomi og bra støttespillere har aldri vært viktigere og er alle brikker som må på plass for videre satsning.

Tusen takk for all hjelp og støtte, det har jeg satt stor pris på i en vanskelig tid. Nå er det bare å se fremover :)

- Caroline


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Følg med videre...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square